Γιατί πρέπει να επενδύσεις στο Digital Marketing

Το Digital Marketing όπως και όλων των ειδών διαφημίσεις αποτελεί επένδυση για κάθε εταιρεία και οργανισμό και σε καμία περίπτωση δεν θα το χαρακτηρίζαμε ως κόστος.

Στόχος της κάθε επιχείρησης είναι να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί φέρνοντας αυξήσεις στην κερδοφορία και το digital marketing συμβάλει σε αυτό.

Τι είναι το Digital Marketing;

Είναι οι ενέργειες προώθησης ενός οργανισμού ή ενός αγαθού μέσω του διαδικτύου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Google Ads, Content Marketing, Email Marketing κ.α.

Γιατί πρέπει να επενδύσεις στο Digital Marketing;

Οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • Γιατί οι πελάτες μας είναι στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με έρευνα της Data Reportal τον Ιανουάριο 2021, ο αριθμός των Κυπρίων που είναι στο διαδίκτυο είναι 1.04 εκατομμύρια δηλαδή ποσοστό 86.1%. Συγκριτικά με το 2020, υπήρξαν επιπλέον 21 χιλιάδες άτομα δηλαδή ποσοστό αύξησης 2%.
  • Μας δίνει την ευκαιρία να προβληθούμε με μικρότερο κόστος από ότι μία προβολή στην τηλεόραση ή σε άλλο παραδοσιακό μέσω επικοινωνίας. Το κόστος το ορίζουμε εμείς ανάλογα με τον αριθμό εμφανίσεων που θα θέλαμε ιδανικά να έχουμε.
  • Μας δίνει άμεσα αποτελέσματα και κόστος ανά ενέργεια και δυνατότητα παρακολούθησης αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, μπορούμε να αξιολογήσουμε την επίδοση των διαφημίσεων μας και να κάνουμε αλλαγές άμεσα εάν χρειάζεται.
  • Μας δίνει ακρίβεια στην στόχευση του κοινού μας. Έτσι δεν σπαταλάμε χρήματα σε άτομα που δεν είναι πιθανοί πελάτες ή δεν τους ενδιαφέρει η υπηρεσία ή το προϊόν μας. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε δημογραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα και γεωγραφικά σημεία έτσι ώστε να στοχεύουμε πολύ συγκεκριμένα.
  • Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μας δίνει τον χώρο να αλληλοεπιδράσουμε με τους καταναλωτές, να εκφράσουν τις απόψεις, τα σχόλια τους, την αρέσκεια και την δυσαρέσκεια τους και έτσι οι επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα το κοινό τους και να προβούν σε βελτιώσεις.
  • Μας δίνει την δυνατότητα στόχου δηλαδή αυτό που θέλουμε να πετύχουμε μέσα από την διαφήμιση μας. Ο στόχος είναι να οδηγήσουμε το κοινό μας στην ιστοσελίδα μας; Να κάνουμε ένα awareness του προϊόν ή της υπηρεσίας μας, να λάβουμε μηνύματα, να πάρουμε στοιχεία πελατών; Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα διαλέγοντας τι θα θέλαμε να πετύχουμε πριν προχωρήσουμε στην δημιουργία της διαφήμισης μας.
  • Μας δίνει την δυνατότητα Remarketing, δηλαδή να επικοινωνήσουμε ξανά μαζί με άτομα τα οποία επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα μας αλλά δεν προχώρησαν σε κάποια αγορά.

Tip: Η δημιουργία μίας σωστής ιστοσελίδας, αποτελεί επίσης σημαντική επένδυση η οποία θα βοηθήσει και στο διαδικτυακό Μάρκετινγκ.

Η επένδυση στο διαδικτυακό Μάρκετινγκ θα προσφέρει τεράστιο όφελος στην εταιρεία ή τον οργανισμό μας. Πριν όμως προχωρήσουμε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι πρώτα έχουμε δημιουργήσει μία στρατηγική και ένα πλάνο Marketing το οποίο θα ακολουθήσουμε.

Share this Post

Facebook
LinkedIn