Τα Εργαλεία της Google για Αύξηση Πωλήσεων

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο κυρίως στόχος μίας εταιρείας είναι η αύξηση πωλήσεων αλλιώς μια εταιρεία δεν μπορεί να υπάρχει. Ακόμη και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, χρειάζονται χρήματα για να προβάλουν τον σκοπό και το μήνυμα τους.

Όλοι γνωρίζουμε την πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης Google καθώς είναι γνώριμο για εμάς πως όταν χρειαζόμαστε να ψάξουμε κάτι, απευθυνόμαστε στην Google.

Η Google διαθέτει εξαιρετικά εργαλεία μέσα από τα οποία μπορούμε να προωθήσουμε μια εταιρεία.

Τα Google Ads αποτελούν σήμερα μία από τις καλύτερες μεθόδους πώλησης και προβολής μέσω του διαδικτύου. Επιπρόσθετα υπάρχουν και οι δωρεάν υπηρεσίες Google Analytics & Google Business.

Τί είναι όμως τα Google Ads;  

Τα Google Ads είναι μια υπηρεσία διαφήμισης η οποία προσφέρεται από την Google.

Με το Google Ads μπορείτε να δημιουργείτε διαφημίσεις στο διαδίκτυο οι οποίες θα προσεγγίζουν τους χρήστες ακριβώς τη στιγμή που δείχνουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, να πουλήσετε προϊόντα ή υπηρεσίες, για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας ή την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Η διαχείριση των λογαριασμών Google Ads πραγματοποιείται μέσα από την πλατφόρμα της Google (https://ads.google.com), επομένως μπορείτε να δημιουργείτε και να αλλάζετε τις καμπάνιες διαφήμισης ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων του δημιουργικού, των ρυθμίσεων και του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχει δέσμευση για ελάχιστη δαπάνη, ενώ μπορείτε να ορίζετε και να ελέγχετε τον προϋπολογισμό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και στόχους. Με το Google Ads, μπορείτε να επιλέγετε πού θα εμφανίζεται η διαφήμιση σας, να ορίζετε έναν προϋπολογισμό που είναι μέσα στις οικονομικές σας δυνατότητες και να μετράτε την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης σας.

Τα είδη διαφημίσεων των Google Ads είναι αρκετά ανάλογα με τον στόχο και το είδος της εταιρείας σας:

 • Display
 • Search
 • Video
 • Shopping
 • App Promotion
 • Smart
 • Discovery
 • Local

Ας μιλήσουμε και με αριθμούς!

 • 4 στους 5 καταναλωτές θέλουν customised διαφημίσεις στην τοποθεσία που βρίσκονται
 • 76% τον ατόμων που κάνουν έρευνα στην google επισκέπτονται και κάποιο σχετικό κατάστημα εντός της ίδιας ημέρας
 • 56% των χρηστών smartphone κάνουν έρευνα στο κινητό τους μετά που βλέπουν μια διαφήμιση
 • Τα Search Ads δημιουργούν κατά μέσο όρο αύξηση 6.6% στο Top of Mind Awareness
 • 22% των Baby Boomers (1946 -64), 47% της Gen X (1965 – 80) και 57% των millennials (1981 – 2000) έχουν αγοράσει κάτι από το διαδίκτυο λόγω μιας διαφήμισης google

Google Business

Όπως έχουμε αναφέρει και στην αρχή, εκτός από τα Google Ads, υπάρχει και η δωρεάν υπηρεσία Google Business (https://www.google.com.cy/business).

Πολλές φορές αν ψάξατε στην μηχανή αναζήτησης για ένα εστιατόριο ή κατάστημα, θα σας είχε εμφανίσει ένα χάρτη και κάποιες πληροφορίες για αυτό.

Τα πλεονεκτήματα είναι πως βοηθάει τους πελάτες σας να σας βρουν και να πάρουν πληροφορίες όπως τηλέφωνο και ωράρια λειτουργίας. Επίσης βοηθάει στο να βελτιώσετε την φήμη και την αξιοπιστία σας και να κερδίσετε Reviews. Για παράδειγμα, πολλά άτομα πριν επισκεφτούν κάποιο εστιατόριο, ελέγχουν τα Reviews στην Google αλλά και τις φωτογραφίες για να δουν πώς είναι το φαγητό για να τους πείσει να το επιλέξουν ανάμεσα σε άλλα.

Πέραν από τα πιο πάνω, υπάρχει η επιλογή να δημιουργήσετε αναρτήσεις/posts με νέα για την εταιρεία σας και πληροφορίες που θα θέλατε να δούνε οι πιθανοί σας πελάτες. Τέλος, βοηθάει να δείτε από που έρχονται οι πελάτες σας και να βγάλετε σχετικά συμπεράσματα.

Google Analytics

Το Google Analytics είναι μια από τις κορυφαίες υπηρεσίες της Google, που παρέχεται επίσης δωρεάν και η οποία προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα μίας ιστοσελίδας.

Ενδεικτικά, μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορείτε να δείτε το πώς οι επισκέπτες έφτασαν στην ιστοσελίδα σας, τι χρόνο διέθεσαν σε ποιες εσωτερικές σελίδες, καθώς και πολλές ακόμη πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας κάνοντας διορθωτικές κινήσεις.

Μπορείτε να την βρείτε εδώ: Analytics.google.com

______

Τα Google Ads & οι δωρεάν υπηρεσίες Google Business και Google Analytics AdWords είναι ισχυρές διαφημιστικές πλατφόρμες που εξυπηρετούν σχεδόν κάθε τύπο επιχείρησης. Η αξιοποίηση τους προσφέρει μεγαλύτερη και καλύτερη επαγγελματική ανάπτυξη.

Share this Post

Facebook
LinkedIn